Gå til hovedindhold Gå til hovednavigation Gå til sidefod
Gå til hjemmesiden
Gå til Facebook
Gå til Linkedin
Login på Elite Gaming

Gode vaner

Uanset, om du spiller lidt eller meget på automater, er der en række simple og konkrete råd, som du med fordel kan følge. Rådene hjælper dig alle til én og samme ting: At spille sundt og fornuftigt.


Sæt grænser for tid og penge 

Inden du begynder at spille så beslut dig for, hvor mange penge og hvor meget tid du er villig til at bruge. Fortuna automaten har denne funktion hvor du kan vælge tids- og pengeforbrug inden du starter spillet. Når du når denne grænse – så stop. Du kan have lyst til at fortsætte, du kan mene, at du ”sidder i held”, men overhold altid din grænse. Det er ikke et problem at spille, men det er et problem ikke at kunne holde op. 


Spil ikke for mere end det du føler er ok at fortælle til familie og venner

Spil er en udgift – ikke en investering. Spil derfor kun for sjov og kun for penge, du har råd til at miste. Spiller du for mere, end du har lyst til at fortælle om, er det et signal om, at du nok ikke rigtig har råd eller inderst inde godt ved, at du bruger dine penge forkert. 


Hold pauser

Jo mere intenst og i jo længere tid du spiller, jo mere opslugt bliver du af automaten. Du kommer i ”zonen”, i ”flow”. Du spiller ikke bare spillet – du er spillet. Det kan føles sjovt i øjeblikket, men det er også her, det kan blive for sjovt – og usundt.


Spil ikke for at  vinde det tabte tilbage

Du må være forberedt på at acceptere tab, når du spiller. Forsøg på at vinde pengene igen vil som udgangspunkt blot føre til et endnu større tab, og det kan være starten på en ond cirkel. Rigtige vindere er dem, der kan acceptere at tabe.


Glem alt om færdigheder

Du kan ikke træne eller øve dig i at blive bedre til at vinde i spil. Du bliver heller ikke erfaren. Gevinst på en automat skyldes udelukkende statistik og tilfældigheder.

Husk: Det, at du følger disse råd, betyder ikke at du har et problem. 

Tværtimod er det et tegn på, at du spiller sundt og dyrker spil, som den underholdning det skal være.


Mere om pauser


Når det handler om uddannelse, arbejde, træning, vægttab eller mange andre af livets forhold, så er vi opdraget til, at udholdenhed er det, der skal til. Men sådan er det ikke i spil. Faktisk er det lige modsat. Spil har en tendens til at gøre dig endnu mere opslugt, hive dig ”ind i zonen” eller lige frem gøre dig ”ét med spillet”. Når det sker, så stopper den rationelle tænkning, fornuften fordufter, og realitetssansen holder fri.


Derfor er det vigtigt at holde pauser for oprigtigt at kunne spille med omtanke. Det kan være helt individuelt, hvornår man har brug for at ”få frisk luft” eller at ”ryste hovedet”, men gode principper kunne være, når:


Det er tid til en pause når:

  • Du har spillet intenst i mere end 30 min.
  • Du lige har vundet en større gevinst (+1000 kr.). Uanset hvor kort tid du har spillet.
  • Du lige har tabt et betydeligt beløb (+500 kr.). Uanset hvor kort tid du har spillet.
  • Når spillet bliver lidt for sjovt, eller lidt for spændende.
  • Når du hører dig selv råbe ad skærmen.


 Behandling  Myter og facts Spillevaner Ansvarligt spil