eg-logo-orig
fb-icon
IN
EliteLegal Sort
Find os på

Spil sundt

Elite Gaming - Ansvarlighed - Spil sundt

Uanset, om du spiller lidt eller meget på automater, er der en række simple og konkrete råd, som du med fordel kan følge. Rådene hjælper dig alle til én og samme ting: At spille sundt og fornuftigt.

Sæt grænser for tid og penge 

Inden du begynder at spille så beslut dig for, hvor mange penge og hvor meget tid du er villig til at bruge. Når du når denne grænse – så stop. Du kan have lyst til at fortsætte, du kan mene, at du ”sidder i held”, men overhold altid din grænse. Det er ikke et problem at spille, men det er et problem ikke at kunne holde op. 

Spil ikke for mere end det du føler er helt ok at fortælle til familie og venner

Spil er en udgift – ikke en investering. Spil derfor kun for sjov og kun for penge, du har råd til at miste. Spiller du for mere, end du har lyst til at fortælle om, er det et signal om, at du nok ikke rigtig har råd eller inderst inde godt ved, at du bruger dine penge forkert. 

Hold pauser

Jo mere intenst og i jo længere tid du spiller, jo mere opslugt bliver du af maskinen. Du kommer i ”zonen”, i ”flow”. Du spiller ikke bare spillet – du er spillet. Det kan føles sjovt i øjeblikket, men det er også her, det kan blive for sjovt – og usundt.

Spil ikke for at  vinde det tabte tilbage

Du må være forberedt på at acceptere tab, når du spiller. Forsøg på at vinde pengene igen vil som udgangspunkt blot føre til et endnu større tab, og det kan være starten på en ond cirkel. Rigtige vindere er dem, der kan acceptere at tabe.

Glem alt om færdigheder

Du kan ikke træne eller øve dig i at blive bedre til at vinde i spil. Du bliver heller ikke erfaren. Gevinst på en automat skyldes udelukkende statistik og tilfældigheder.

HUSK: Det, at du følger disse råd, betyder ikke at du har et problem.

Tværtimod er det et tegn på, at du spiller sundt og dyrker spil, som den underholdning det skal være